В една от последните ни статии ви споделихме, че сред главните признаци, разкриващи нуждата от професионален копирайтинг, е недостатъчно доброто разбиране на механизмите, по които Google работи. Затова днес решихме да внесем допълнително светлина в тази мрачна тема, която кара повечето брандове нервно да потреперват.

SEO (search engine optimization) статиите са текстове, които са свързани с вашия бранд и услуги и са написани със специално внимание към точното вербализиране на ключовите дейности, които предлагате, както и на детайлите, свързани с тях. Всъщност това не е толкова сложно, колкото звучи. Самите вие, независимо дали вече сте използвали копирайтинг услуги, или сами сте правили опити в тази сфера, редовно използвате търсачки и знаете, че в повечето случаи откривате това, което ви трябва, още на първа страница и не си играете да преглеждате резултати след това. Как обаче сайтът ви да излезе на първа страница? Това е вечен въпрос с променливи отговори, но неизменна част от тях са SEO статиите.

SEO статиите са необходими за бизнеса ви, независимо от какво естество е той, защото:

Помагат на сайта ви да се индексира по-добре в Google

SEO статиите са източник на качествено оригинално съдържание (в правилния случай), а оригиналният контент е един от първоизточниците на всички полезни неща в дигиталния свят. Ние от CopyVibes знаем това, тъй като една от нашите главни задачи е именно създаването на такъв. Наличието на ключови думи дава на клиентите ви допълнителна информация за продуктите, които предлагате. А това води до онова, до което всички се стремим – повече посетители, които да превърнем в клиенти.

Много е просто – ако нямате съдържание, как Google ще разбере, че изобщо съществувате? SEO статиите ще ви сложат на дигиталната карта и с колкото повече разполагате, толкова по-добре за онлайн живота ви. Тяхната главна цел е повишаването на видимостта на сайта ви, а оттам и притокът на повече потребители. Най-вероятно ще ви омръзне да го чувате, но никога не подценявайте уникалното съдържание в интернет. Никога. Добрият копирайтър може да направи чудеса за вашия бизнес.

Създават авторитет и доверие у клиентите

Релевантните, информативни и добре написаните копирайтинг текстове ви помагат да изградите лоялна аудитория. Винаги мислете за това доколко полезни сте за потребителите си и какво допълнително може да им кажете. Те ще забележат това и ще го запомнят. Ако сте късметлии, дори ще се върнат директно на сайта ви, защото знаят, че е интересен и полезен. А в момента, в който станете не само интересни, но и полезни, вече сте спечелили битката и клиентът е ваш.

Нуждаете се от органичен рийч

Да бъдем честни, органичният рийч е най-сладък. Кой не иска потребителите да отиват сами на сайта му, без постоянно да плаща за това? SEO статиите гарантират това в дългосрочен план, защото платената кампания има срок на годност, но стойностните източници на информация – не.

Проучване на Conductor сочи, че над 64% от посещенията на наблюдаваните 30 сайта са именно през търсачки.

SEO статиите са един от най-добрите и сигурни компоненти на дигиталния маркетинг

Списъкът с причини, поради които се нуждаете от добри SEO статии, е безкраен. Истината е, че е невъзможно да изготвите качествена стратегия за дигитален маркетинг на бизнеса си, ако решите да прескочите SEO частта. За щастие, специалистите в тази област знаят какво правят и ще ви съдействат, за да постигнете максимални резултати.

Имате въпроси, свързани с писането на SEO статии?

Попитайте ни! Ние от CopyVibes ще ви отговорим с удоволствие.