Коректорска дейност

Наблюдава се тенденция, според която правописът се превръща в лукс и умение, което не всеки владее. Тук идва нашата роля на дипломирани филолози, служещи си брилянтно с тънкостите на езиците. Коректорската дейност, която ви предлага нашата копирайтинг агенция CopyVibes, ви гарантира премахване на грешки и неточности, които биха отнели вниманието от посланието, което искате да отправите до вашата аудитория. Пропуските в грамотността на текста, които са често срещани без намеса на коректор, могат да развалят имиджа на клиента, продукта и услугата, които се предлагат. За да не поемате този риск, обърнете се към услугите на доказани в сферата на коректорската дейност професионалисти. 

Кога е удачно да се обърнете към професионален коректор?

Ако имате готов текст, който се нуждае от финален коректорски прочит, ние сме насреща. Винаги е полезно да се уверите в езиковите и граматическите достойнства на вашия текст. Лесно можете да го направите с помощта на професионални коректори, чиято задълбочена коректорска дейност ще разсее всякакви съмнения относно съдържанието и структурата на написаното. 

Създаването на качествено съдържание е чувствителна материя и лесно можете да изгубите аудиторията си, ако им поднесете „немарлив“ текст. Затова намесата на коректор позволява елиминирането на грешки от всякакво естество, а това, от своя страна, води до оптимизирано съдържание, което да изпълни целите си. Коректорът следи за:

  • правописни и пунктуационни грешки
  • лексикални грешки
  • неправилно употребени думи
  • структурни неточности
  • липса на връзки между абзаците и др. 

Защо да ни се доверите?

Съдържателната наситеност на един материал може да бъде нарушена от езиковата му некоректност. Затова дейността на коректора и умението му да го превърне в един издържан и добре написан материал, който да получи нужното внимание от целевата група, за която е създаден, е от изключително значение. Най-важната задача пред един коректор при стилово и езиково преобразуване на текста е запазване основната авторова идея непокътната. Така, след намесата на коректор, материалът умело съумява да изпълнява всичките си цели, бивайки предоставен на крайния потребител в изряден завършен вид.

За повече информация: info@copyvibes.eu