Ако решите да прекарате един ден в слушане на лекции по дигитален маркетинг, във всяка една от тях ще чуете за огромното значение на съдържанието и това да бъдеш полезен онлайн. Не всеки, който попадне във вашия сайт, блог или профил, задължително е ваш клиент. Но ако дадете на случайния читател нещо полезно, може да го превърнете в потенциален партньор. Оригиналното съдържание в дигиталната среда е един от най-важните приоритети за всеки бизнес, независимо дали е нов, или вече утвърден. Думите продават, а нуждата от качествени копирайтинг услуги става все по-осезаема. Но как да разберете, че се нуждаете от професионалист?

Ние от CopyVibes имаме няколко предположения:

Не сте наясно със SEO правилата

Google може да е най-приятелското място на света, що се отнася до бързото намиране на информация, но когато целта ви е не да откриете нещо, а да бъдете открити вие, търсачката се превръща във вражеска територия. Професионалните копирайтъри ще оптимизират съдържанието ви така, че да бъде не само полезно за вашите потребители, но и да бъде лесно откриваемо в интернет пространството. Важно е да напомним и че те следят честите промени на Google и реагират бързо и гъвкаво.

Нямате достатъчно съдържание в сайта или блога си

Отдавна не е тайна, че колкото повече оригинално съдържание предлага страницата ви, толкова повече я харесват търсачките. Проучване на Content Marketing Institute за 2018 година гласи, че 89% от b2b и 86% от b2c маркетолозите използват контент маркетинг за подобряване на представянето на бранда си в онлайн средата.

Инвестирането в качествени и информативни текстове е от първостепенно значение. Те са гаранция, че потребителите ще имат причина да посещават страницата ви. А колкото повече полезни статии намерят там, толкова по-голям е шансът да се върнат отново и в крайна сметка да станат ваши клиенти.

Знаете какво искате да кажете, но не знаете как

Случвало се е почти на всекиго познавате продукта си толкова добре и сте толкова навътре в тънкостите на бранша, че започнете ли да говорите, или пишете за него, се отнасяте и в крайна сметка осъзнавате, че звучите твърде сложно или хаотично. Добрият копирайтър ще създаде синтезирана и ясна статия, която да бъде полезна и на старите, и на бъдещите ви клиенти. Освен това така ще бъдете сигурни, че текстът ще бъде написан изрядно. Малките камъчета преобръщат колата, а една изпусната запетая може да преобърне доброто впечатление от цялата статия.

Нуждаете се от съдържание, което дава добри резултати

Освен че желаете да имате прилично съдържание в страницата си, желаете и то да е ефективно. За да е ефективен контентът, той трябва да информира, да дава полезни идеи и да бъде интересен. Не очаквайте добри резултати от статии, в които плакатно хвалите бранда си. Професионалните копирайтинг агенции не само оптимизират текстовете така, че да се индексират най-добре в Google, но и ще им придадат нужните форма и цвят, за да бъдат запомнени от потребителите. Тяхна работа е да знаят за какво искат да говорят и четат вашите настоящи и потенциални клиенти.

Искате да превърнете посетителите на сайта си в клиенти

Копирайтърът не пише рекламен текст. Той няма да направи пространно хвалебствие на продукта или услугата ви, защото знае, че клиентът няма нужда от това. Той ще напише полезен и информативен текст, който ще реши някакъв негов проблем или ще информира за нещо полезно.

Живеем във време, в което потребителите са нащрек и знаят, че от всеки ъгъл ги очаква някой, който иска да им продаде нещо. Не бъдете един от тях. За да спечелите доверието им, преди да вземете нещо от тях, първо трябва да им дадете. Професионалната копирайтинг агенция ще ви помогне да го направите. Приемете го като инвестиция в бъдещето на бранда ви.

Новостите в дигиталния маркетинг са свързани със създаването на оригинално съдържание онлайн. Но освен оригинално, то трябва да бъде качествено и съобразено с нуждите на вашите потребители.

В CopyVibes знаем, че тези 5 признака, че се нуждаете от професионални копирайтинг услуги, могат да бъдат последвани от още 25. Но нужно ли е да ги изброяваме, или вече се убедихте сами?