Целта на всеки съвременен бизнес е притокът на нови клиенти и партньори, а с това и покачване на печалбите. За да се увеличат обаче посещенията от потребители на даден уебсайт, неговото съдържание трябва да отговаря на различни критерии. Само по този начин Google ще го придвижи на предни позиции.

Предизвикателството да те забележи Google

С това как могат да се постигнат оптимални резултати чрез изграждането на оптимизирано съдържание Станислава Симидчийска, съосновател на копирайтинг агенция CopyVibes, запозна присъстващите на SEO&Content Marketing Conference 2021, провела се в рамките на Digital4Varna, на 27 юни в Морската столица. 

Събитията на Digital4Foundation събират на едно място най-добрите професионалисти в сферата на дигиталния маркетинг. Затова и лекцията на Станислава „Защо е важно Google да харесва текстовете, които създаваме?“ се вписа отлично в мотото на събитието „Новите предизвикателства“. Защото е истинско предизвикателство и сериозен професионализъм да се изготви текстово съдържание, което да бъде забелязано от най-голямата търсачка.

Станислава Симидчийска

Станислава Симидчийска на Digital4Varna

Как да впечатлиш търсачката

Съдържанието на сайта трябва да носи не само максимална информация, но и да бъде добре структурирано. Това означава да се определят семантичните му ядра и да се планират местата на поставянето им. Едва тогава следва работата по самите текстове и детайлното им разположение както на началната, така и на останалите страници.

Вътрешните линкове, максималната информативност на продуктовите описания, блог съдържанието, правилното въвеждане на мета данните и др. са все възможности, които при добро планиране работят в дългосрочен аспект за Google.

Добрата стратегия за съдържанието (т.нар. кънтент стратегия), поддръжката на блог секция, планирането на съдържанието и непрекъснатата комуникация между всички работещи по сайта са важна част от онези значими детайли, които определят цялостното представяне на един уебсайт и класирането му на по-предни позиции в Google.

В днешната динамично развиваща се дигитална среда качественото, завладяващо и добре структурирано съдържание е един от най-важните способи за спечелване на доверие, привличане на клиенти и растеж на бизнеса.

Затова целият екип на CopyVibes концентрира усилията си да организира думите така, че те да се превърнат в незаменим помощник на всеки бизнес и разбира се, да бъдат класирани колкото се може по-напред в Google.