Bulgarian Digital Week се проведе в периода между 23 и 28 септемврии беше част от Международния панаир в гр. Пловдив. CopyVibes беше сред официалните гости на събитието и имахме честта да бъдем сред лекторите, които запознаха присъстващите с последните иновации в своята сфера. Темата, по която говори Станислава Симидчийска – съосновател на агенцията, беше “Как да създаваме съдържание, което задържа потребителското внимание”.

Повече от час беше посветен на разликите между копирайтинг и писане на съдържание, инструментите за създаване на въздействащ текст, спецификите при т.нар. SEO content и много други. По време на дискусията бяха представени практически примери от работата на CopyVibes и бяха зададени интересни въпроси от присъстващите, сред които: „Копирайтинг или писане на съдържание да използваме за имейл маркетинг?“, „Трябва ли блог статиите към даден сайт да са строго съобразени с неговата тематика?“, „Колко често трябва да се публикува авторско съдържание във Facebook?“и т.н.

Текстове, създадени за търсачките или за потребителите?

Внимание беше отделено и на този въпрос, който е от особено значение за всеки бизнес. Основна цел на всеки, предлагащ продукти или услуги, е да бъде на първи места в Google. Това се постига както чрез правилно написани текстове (с подходящ обем, конкретно насищане на ключови думи, определена структура и т.н.), така и чрез SEO. Много е важно обаче да не се пристъпва тънката граница между текстове, създадени за машини и текстове, създадени за читатели, ето защо тази тема също бе подробно обсъдена.

Копирайтингът винаги е съдържание, но съдържанието невинаги е копирайтинг.

Това и други твърдения бяха разгледани по време на лекцията, която минути след нейния старт се превърна в дискусия. Не бяха забравени и други важни теми като нуждата от висока езикова грамотност при писането на текст, задълбоченото проучване, сериозното отношение, познаването на основите на SEO и т.н.

В края на събитието всички присъстващи получиха дигитален промо код за 40% отстъпка при първа поръчка на услуги от копирайтинг агенция CopyVibes.